"Лудогорец" участва в търга за концесията на стадиона за 35 години

18:43, 01 окт 16 / Спорт 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ПФК „Лудогорец” участва в търга за концесията на стадиона за срок от 35 години. Вчера, комисия с председател зам.-кмета на общината Галина Георгиева отвори предложението и обвързващото предложение на единствения участник в процедурата - ПФК „Лудогорец”. Пликовете бяха отворени в присъствието на изпълнителния директор на клуба Ангел Петричев.

Според документите, "Лудогорец" предлага да инвестира минимум 18.5 млн. лв. в реконструкцията на стадиона. Средствата ще бъдат вложени основно за изграждането на трибуни и създаване на максимален комфорт за привържениците на отбора. Размерът на инвестицията може да нарасне в хода на строителството. Максималният срок, в който трябва да бъде завършено строителството е 10 години. Годишната концесионна такса за ползването на стадион „Лудогорец Арена” е в размер на 14 000 лева без ДДС.

Зам.-кметът Галина Георгиева уточни, че комисията ще се произнесе с решение по процедурата за концесията на стадиона във възможно най-кратък срок така, че специалистите да имат време да подготвят докладната по темата  за заседанието на Общинския съвет през октомври.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама