Избори за общински съветници се провеждат днес в Балчик

07:16, 02 окт 16 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Избори за общински съветници се провеждат днес в Балчик, след като местният вот от 25 октомври 2015 година бе обявен за недействителен поради нарушения при отчитането на бюлетините.

Около 18 000 гласоподаватели в общината могат да упражнят правото си на вот, съобщиха от Общинската избирателна комисия. Сред избирателите има и 45 чуждестранни граждани. Най-много от подалите заявление за гласуване от страни-членки на Европейския съюз са гражданите на Великобритания. Своя вот ще упражнят по настоящ адрес и граждани на Ирландия, Белгия, Румъния, Чехия, поясниха от отдел "Гражданска регистрация и административно обслужване". Повечето от чуждестранните гласоподаватели живеят в селата Соколово и Сенокос,но има постоянно пребиваващи и в Царичино, Рогачево, Гурково, Дъбрава, Кранево, Църква, както и в Балчик. Осем формации с общо 120 претенденти си оспорват 21 мандата в новия Общински съвет.

Изборният ден запо­чна в 6 ча­са, без проблеми. Всички секции са отворени, съобщиха за Topnovini.bg от Общинската избирателна комисия. 

Вотът ще про­дъл­жи до 19.00 ча­са, ако пред из­бор­ни­те по­ме­ще­ния ня­ма ча­ка­щи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама