Над 280 деца участват в републиканското състезание „Млад огнеборец” в Албена

07:24, 02 окт 16 25 252 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 280 деца на възраст от 12 до 16 години, разпределени в 28 отбора, участват тази година в републиканското състезание „Млад огнеборец”, което се провежда вчера и днес в Албена.

Те се състезават в две дисциплини - „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „Пожарна щафета“, и се борят за купата на младежкото противопожарно движение.

Домакин на проявата, организирана от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Българската федерация по пожароприложен спорт, подкрепена от Министерството на образованието, е курортен комплекс Албена. На откриването на състезанията присъстваха Красимир Куртев от областната администрация на Добрич и директорите на РДПБЗН Добрич  и Стара Загора.  Участниците бяха приветствани от заместник-директора на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ старши комисар Асен Игнатов, който поздрави отборите от цялата страна и им пожела успех в надпреварата.

Още в първия състезателен ден младите огнеборци демонстрираха изключителен спортен дух и желание за победа. В оспорваната надпревара до първото място в дисциплината “Бойно разгръщане” стигнаха възпитаниците на разградското училище ОУ „Никола Икономов“. Те успяха да преодолеят препятствията само за 46.86 секунди и постигнаха резултат от 950.14 точки.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама