Затварят улици заради Парада на екипажите

09:41, 02 окт 16 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненски улици ще бъдат затворени за няколко часа днес заради Парада на екипажите от гостуващите ветроходи в рамките на Черноморската регата „Тол Шипс“. Над 1000 души от 15 националности ще дефилират от 16,30 ч. от пристанището през ул. „Преслав“, булевардите „Княз Борис І“ и „Сливница“ до входа на Морската градина, където ще се състои награждаването на победителите от ветроходните гонки. След церемонията екипажите ще се върнат на кейовете край морска гара Варна, където на откритата сцена от 19,30 ч. започва концертът „Бохемска рапсодия“ със специалното участие на Звездомир Керемидчиев, по-известен като Звезди от „Ахат“.

Парадът на екипажите е една от традиционните атракции при гостуването на „Тол Шипс“ във всяко пристанище. Дефилето е своеобразен поздрав към домакините и покана да се присъединят към уникалната атмосфера край ветроходите, които приемат на борда си посетители и днес от 10 до 20 часа. Социализираната зона на пристанище Варна-изток, където са швартовани участниците в регатата, от вчера е най-многолюдното място във Варна. Очаква се посещенията, които са напълно безплатни за корабите и за всички съпътстващи събития в програмата, да надхвърлят 300 000, регистрирани при предишното гостуване на „Тол Шипс“ през 2014 г.

Преди шествието си по варненските улици днес екипажите ще проведат състезания по плажен футбол, плажен волейбол, гмуркане, плуване и други спортове в района на Южния плаж.На щанда на яхтклуб „Кап. Георги Георгиев – Порт Варна“ продължават обученията по ветроходство за начинаещи със специален симулатор, там се предлагат и морски сувенири и каталог на гостуващите кораби, в който желаещите могат да събират печатите им, за да участват в лотария с впечатляващи награди. Сред тях е възможност за плаване с яхта във Варненския залив по време на най-голямата атракция в регатата – Парада на ветрилата на 4 октомври.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама