Щабът на Тръмп обвини "Ню Йорк Таймс", че работи за Клинтън

10:21, 02 окт 16 / Свят 25 219 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предизборният щаб на Доналд Тръмп заяви, че данъчният документ, публикуван от "Ню Йорк таймс", е придобит незаконно и обвини вестника, че действа в услуга в опонентката му Хилари Клинтън, предаде БТА, като се позова на Ройтерс. 

Нюйоркското издание писа, че разполага с данъчната декларация на републиканеца Тръмп за 1995 г., в която той обявява 916 млн. долара загуби. Според "Ню Йорк таймс" това вероятно е позволило на бизнесмена да не плаща федерални данъци за период до 18 години. 

"Господин Тръмп е много опитен бизнесмен, който има голяма отговорност за своите предприятия, своето семейство и своите подчинени, за да не плаща повече данъци от изискваните по закон", са казва в изявлението на щаба на Тръмп. В него се отбелязва, че бизнесменът е плащал "милиони долари за имуществени данъци, продажби, акцизи, данъци за имения, градски такси, осигуровки за служители и федерални данъци, а освен това има много значим принос благотворителността", съобщи Ройтерс. 

Говорител от щаба на демократката Клинтън окачестви Тръмп като "нищожен бизнесмен", имайки предвид публикацията на "Ню Йорк таймс", съобщи ТАСС. "Отчетите на Тръмп показват колко нищожен бизнесмен е той и колко дълго е можел да избягва плащането на данъци", заяви говорителят Брайън Фелън. 

За разлика от предишни кандидати за Белия дом Доналд Тръмп отказва да публикува данъчните си декларации с обяснението, че понастоящем бизнесът му е под федерален одит. Експерти твърдят, че при желание той все още може да ги огласи, отбелязаха агенциите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама