Борисов посочи Цецка Цачева за кандидат-президент, да се погрижи като майка за народа

12:00, 02 окт 16 / Политика 25 245 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на парламента Цецка Цачева е кандидатът на ГЕРБ за президент.

Това стана ясно от думите на премиер Бойко Борисов пред актива на ГЕРБ. В зала 6 на НДК се събра ръководството на партията, министри, депутати и симпатизанти. 

"Отдавна съм се наслушал за бащата на нацията – много бащи и много претенции, крайно време е да имаме и една майка, която да се погрижи майчински за тоя народ", така той обясни решението да посочат Цачева. Според него няма по-подготвен от нея да се впусне в надпреварата.  

"Да, във военната област не е подготвена и затова предлагаме чоек,който хем да е от гражданската квота и добре подготвен в сферата на върховния главнокомандващ - бившия командир на ВМС вицеадмирал Пламен Манушев", каза още министър-председателят. 

Борисов успя да изнерви събралите се, като надълго и нашироко описа постиженията на правителството в най-различни сфери. Спря се както на АЕЦ "Белене", така на надпреварата за ООН, изброи успехите в ареологията и културата и т.н. 

Премиерът се спря поотделно и на останалите спрягани кандидати на партията, като започна от себе си: "Би било равно на дезертьорство да ида на "Дондуков 2".

"След мен идваше Фандъкова тя щеше да спечели от раз, всички го знаете и страхът от нея е голям", отказали се обаче защото щели да се харчат пари за нови избори в столицата, а "ние с нея поехме ангажимент към софиянци – тя ми е по-важна в София".

Вицепремиерът Томислав Довчен пък бил по-важен за упралението на страната, отколокото в президентството. Описа го така: "Вицепремиер и бивш кмет, много харесван от хората, малко намръщен но иначе ми е моторът".

Кметът на Бургас пък спомена, като превърнал едно село в град, който се състезава със София и големите градове. 

След като Цачева и Милушев се качиха на трибуната шефът на предизборния щаб Цветан Цветанов също изтъкна майчинските качества на Цачева - метеорит е кръстен на сина й, който е математик. 

Управляващата партия обяви кандидатите си за "Дондуков" 2 два дни пред крайния срок за регистрацията им в ЦИК. Това обаче било от отговорност към избирателите, обясни в началото на форума Цветанов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама