С лекоатлетически крос започва учебната година в Ученическата спортна школа в Разград

12:08, 02 окт 16 / Спорт 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С лекоатлетически  крос ще бъде открита 63-та поред учебна година в Центъра за подкрепа и личностно развитие - Ученическа спортна школа „Руси Бухтев” в Разград. Състезанието ще се проведе утре от 14 часа в Градския парк, съобщи директорът на школата Цветан Танев. Надпреварата ще бъде за три възрасти- 2-3, 4-5 и 6-7 клас. Участниците в кроса ще пробягат дистанции от 600 до 1000 метра. За победителите са осигурени медали.

През новата учебна година близо 550 деца, разпределени в 44 постоянни и осем временни групи ще тренират 11 вида спорт в школата. От тази година освен в спортовете баскетбол, бадминтон, лека атлетика, волейбол, ориентиране, шахмат, тенис на маса, тенис на корт и през лятото плуване, ще има групи и по колоездене и стрелба с лък. Треньорите по колоездене и стрелба с лък са многократният републикански рекордьор и шампион по колоездене на писта Мирослав Минчев и състезателят по стрелба с лък Боян Бонев. Нов треньор ще има и по бадминтон, това е Христо Димитров, който идва от студентската скамейка. 

Колоездачите ще тренират на колодрума, а през зимния период ще се търси вариант за училищен салон или в залата „Лудогорец”. Подготовката по стрелба с лък ще се води в комплекса по стрелба с лък, а през зимата ще се провежда в салона на СУ „Христо Ботев”.

Освен с ново наименование, Ученическата спортна школа в Разград започва учебната година и с обовена материалната база, каза още Танев. Тенис кортът в ОУ „Васил Левски” е ремонтиран и с ново тревно покритие, а спортната зала „Лудогорец” вече е с достъпен авариен изход.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама