Обявиха наградените на IV международен фестивал "Есенни шуменски вечери"

14:47, 02 окт 16 / Култура 25 555 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обявиха наградените на IV международен фестивал на популярната песен "Есенни шуменски вечери" 2016 г., който се проведе от 30 септември до 2 октомври в Шумен.

Събитието се организира от Община Шумен и Народно читалище „Добри Войников-1856” със съдействието на Министерство на културата.

Председател на журито бе Хайгашот Агасян, а членове: д-р Силва Хачерян-представител на Министерство на културата, Димитър Христов- поет, представител на СБП, Николай Тодоров – ръководител на ВФ „Малка серенада и Христо Атанасов – диригент на ГДО „Михаил Бикол” и хор „Родни звуци”.

В категория „Съвременна музика и забавна музика” и „Стари градски песни” журито присъди първа индивидуална награда на Сергей Нейчев от Украйна, втора награда на Габриела Георгиева от СОУ „Сава Доброплодни”- Шумен, а третата награда грабнаха Радослав Кирилов от Велико Търново и Мирена Арменска от Шумен.

Четвърта награда в категорията взеха Силвана Ангелова от Каспичан и Анастасия Ярославская от Молдова.

Първа награда за групи взеха от ВГ „Приятели” от София, втора награда- ВГ „Чиста вода” от Украйна, третата награда остана за ГШП „Мелодия” от гр. Бяла, обл. Варна и ВС „Вдъхновение” от Украйна.

В категория „Популярни градски песни”- Индивидуални, първа награда грабна Валентин Вълчев от Мездра, Корнелия Александрова взе втора, а трета награда не беше присъдена.

Първа награда за група в същата категория взеха ВГ „Ретро” от Бургас, МГ „Георги Измирлиев” са класирани втори, а трети са ВГ „Незабравими спомени” от с. Арбанаси.

Специалната награда на Министерството на културата грабна ВГСПШ „Пей сърце” от гр. Белослав.

В категория „Авторска песен” две награди взеха единствено Наско Нанев и Стоян Александров от Шумен, но класиране не беше определено.

Специалната награда на НЧ „Добри Войников- 1856” грабна рок група „Forgot the ten”, а Тодор Стефанов от с. Арбанаси спечели награда за оригинален избор на песен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама