Подготвя се нов протест срещу евентуално изграждане на емигрантски лагер в Русенско

15:03, 02 окт 16 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Очаква се на 6 октомври, четвъртък, пред сградата на Община Русе да се проведе нов протест срещу евентуално изграждане на емигрантски лагер на територията на област Русе. Организаторът на предходния протест Мирослав Станчев заяви още тогава, че ще продължи да организира подобни събития, докато не получи ясен отговор от Министерски съвет какви са плановете на правителството по въпроса.

Припомняме, че темата излезе на дневен ред през миналия месец. Тогава депутатът проф. Любомир Владимиров от „Атака“ коментира, че е получил десетки запитвания от граждани на Русе и околните населени места, които са силно притеснени от „изказване на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, в което се проличават намерения на Министерство на вътрешните работи за създаване на нови пет или шест бежански центрове на територията на страната“.

По думите на проф. Владимиров през 2014г., МВР е имало същите намерения и конкретно за създаване на такъв вид център в околностите на гр. Русе., където да бъдат настанявани чужди лица незаконно преминали българската граница и/или направили подобен опит.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама