Бургаска област на второ място по ниска безработица в страната

15:29, 02 окт 16 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Област Бургас е на второ място по ниска безработица в страната след София-столица. Това съобщи на пресконференция директорът на местното Бюро по труда Живко Янакиев. Равнището на безработица в края на месец август в региона е 4.4 на сто.

Спрямо предходния месец (юли) се отчита намаление с 0.1 процентни пункта.

В областен мащаб равнището на безработица през август е най-ниско в общините Несебър (1.1 %) и Поморие (1.2 %). Под условната граница от 10 % са още общините Приморско (2.6 %), Бургас (2.7 %), Царево (3.5 %), Карнобат (4.9 %), Созопол (5.9 %), Айтос (6.4 %), Камено (6.4 %) и Малко Търново (8.1 %). В останалите общини равнището на безработица е по-ниско от 10 %.

8356 е броят на регистрираните безработни в бюрата по труда в Бургаска област през месец август. Спрямо юли е реализиран спад от 205 души, който е характерен за този месец на годината, когато предлагането на заетост все още е сравнително високо и расте усвояването на работни места в сферата на образованието и преработващата промишленост.

Безработните младежи до 24-годишна възраст, с регистрация в бюрата по труда в областта, са 374 души за август. В сравнение със същия месец на миналата година броят им е с 230 души по-малък.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама