Борисов ще предложи изтегляне на контингента ни от Афганистан

17:27, 02 окт 16 / Политика 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
България да изтегли контингента си в Афганистан. Това ще предложи министър-председателят Бойко Борисов на парламента, ако не се вземе трайно решение на проблемите, свързани с бъдещето на Афганистан, по време на конференцията в Брюксел по тази тема идната седмица.

„С Даниел Митов и военния министър много ясно сме поставили темите в НАТО за Афганистан. Ние държим там контингент от много време. Дали сме досега над половин милиард. Ще внесем предложение в парламента да изтеглим българския контингент от Афганистан. Ние стоим там, за да налагаме мир и демокрация. Ако хората бягат от това, по-добре тези пари и военни да бъдат пренасочени към нашата граница. Ако не приемат реадмисията, да върнем военните ни от Афганистан“, каза Борисов.

По неговите думи трябва да настояваме с всичките си дипломатически усилия да спре войната в Сирия и в Ирак.

България има в Афганистан в момента 110 военнослужещи - национален елемент, механизиран взвод, щабни офицери, екип от съветници за обучение на афганистанските сили за сигурност, група за охрана и групи от специалните и специализирани служби. Мисията им е част от операцията на НАТО „Решителна подкрепа“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама