Ученици от ПГИУ „Елиас Канети“ - Русе представиха свои разработки в Нощта на учените

20:38, 02 окт 16 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Учениците от ПГИУ „Елиас Канети“ – Русе се включиха активно в събитията от програмата на Нощта на учените, провела се на 30 септември в град Русе. Информация за участието съобщават от учебното заведение. 

В зона „Срещи с бъдещето“ в РБ „Любен Каравелов“, младата публика, родители, учители и граждани имаха възможност да се запознаят с иновативните идеи на два от екипите на ПГИУ „Елиас Канети“ – Русе:

Екип Safety Hiking – представящ интегрирана система за туризъм в планината, чиято цел е инцидентите с хора да бъдат сведени до мининмум. Идеята спечели второ място на националния финал на международното състезание Социални иновации – 2016, организирано от Джуниър Ачийвмънт България.

Иновациите в търговията с биопродукти бяха представени от екипа на Учебно тренировъчна фирма „Тайната градина“ООД – носители на награди от Международния панаир на учебно-тренировъчните фирми в гр. Пловдив.

Предприемач ли е природата? Как бизнесът може да копира природните принципи? Как да създадем успешен модел за зелен бизнес? – отговор на тези въпроси търсеха десетокласници от гимназията, участници в още едно от събитията в Нощта на учените - Академията по предприемачество – със сдружение „Екосистем Юръп“ и Институт по горите към БАН.

Паралелно с тези събития, единадесетокласници от ПГИУ „Елиас Канети“ – Русе участваха в обучение по проект „Зелени предприемачи Европа“, изпълняван съвместно от сдружение „Екосистем юръп“ и Бизнес иновационен център Инобридж към Русенска търговско-индустриална камара.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама