Община Разград осигурява топъл обяд на 100 социално слаби

09:59, 03 окт 16 25 551 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От днес Община Разград , чрез Домашен социален патронаж  ще предоставя социалната услуга „Обществена трапезария”, съобщават от пресцентъра на общинската администрация. Дейностите се реализират по одобрен проект за разкриване на обществена трапезария от Фонд “Социална закрила”.

Целта на проектното предложение е осигуряване на възможност за по-добро качество на живот на лица и семейства, които поради финансови, здравословни и социални проблеми изпитват затруднения и са в невъзможност сами да задоволят потребността от здравословна и качествена храна , чрез организиране и предоставяне на социалната услуга. Общата стойност на договора е 7360 лв. Размерът на финансирането на услугата за едно лице на ден е 2.30 лв.  

Всеки работен ден до края на годината топъл обяд, включващ предоставяне на супа, основно ястие и хляб ще получават 50 нуждаещи се. Това са лица и семейства, които получават месечно подпомагане, тъй като доходът им за предходния месец е по-нисък от определения диференциран минимален доход; хора с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, скитащи и бездомни. 

Подборът на бенефициентите е извършен от комисия, в чийто състав е включен представител на  Дирекция „Социално подпомагане”.

От началото на юни Община Разград предоставя топъл обяд на дрруги 50 лица в риск, по Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане" от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. С допълнително споразумение от 28 септември срокът на договора по тази процедура се удължава до края на април 2017 г . Общата стойност на договора е 29 348 лв.

Така реално в периода от днес до 31 декември .2016 г.Община Разград ще предоставя топла храна на общо 100 лица в риск, допълват от местната управа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама