Разбиха нарколаборатория в “Клуцохор”, задържаха криминално проявени

11:03, 03 окт 16 25 479 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сливенски криминалисти са разкрили поредната нарколаборатория. Тя е разбита при акция в сливенския  квартал “Клуцохор”.  На 30 септември служители на  сектор “Противодействие на криминалната престъпност” към ОД на МВР-Сливен са задържали в момент на производство на синтетични наркотични вещества криминално провените Д.Б.(32г.) от Сливен  и И.К.(30г.) от село Самуилово.

В хода на  извършените процесуално-следствени действия полицейските служители установяват на място подвижна лаборатория за производство на синтетични наркотични вещества, съдържаща прекурсори, химични вещества и предмети, използвани в производството. В лицата и жилището се намерени и иззети  50 гр. метамфетамин. При проведените допълнителни процесуално-следствени действия на адрес в село Самуилово са намерени и иззети четири растения, засети в саксии,  които при направения полеви тест са реагирали на канабис. Иззети са таблетки "Екстази" и семена от канабис. И.К. е криминално проявен по чл. 130, 194,195 и чл.198 от НК. Той е освободен под парична гаранция. Д.Б. е осъждан за престъпления по чл. 194,339,325 от НК, последната му присъда е за същата дейност по чл.354а от НК. Той е задържан за 72 часа. Окръжна прокуратура-Сливен ще поиска неговото постоянно задържане. Работата по случая продължава.

За последните 18 месеца на територията на ОД на МВР-Сливен са образувани 255 досъдебни производства за разпространение, производство и притежание на наркотични вещества. 228 лица, занимаващи се с тази престъпна дейност са били задържани в поделенията на ОД на МВР-Сливен. Издадени са 192 осъдителни присъди. Прекратена е дейността на над 18 нарколаборатории.  Иззети са 103 кг. канабис, 12 кг. хероин и близо килограм метамфетамин. Иззети са още амфетамин, таблетки “Екстази” и над 50 литра прекурсори.

Операциите срещу производството и разпространението на наркотични вещества на територията на ОД на МВР-Сливен продължават. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама