Борисов: Румен Радев ми е козирувал, опонентът ни е Илияна Йотова

11:28, 03 окт 16 / Политика 25 189 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 Румен Радев ми е козирувал, опонентът ни е Илияна Йотова – тя е БСП. Това каза пред журналисти при откриването на ремонтираната Спортна зала "София" пемиерът Бойко Борисов, цитиран от "Фокус". 

На въпрос дали коментарите след обявяването на кандидатурата на ГЕРБ за президент и вицепрезидент, че това е началото на края на ГЕРБ са ядосали Борисов, той заяви: „Това го слушам от 10 години. Първо те нямат кандидат. Нашият противник е Илияна Йотова, защото тя си е БСП. Това е сериозният човек в партията”.

„Отидоха взеха един човек, който Първанов го е направил генерал, на мен ми козируваше и това бил техният кандидат. Защо ходи с момите напред назад – кого ще слуша?”, допълни премиерът. Борисов заяви, че в условията на управление на БСП ГЕРБ са ги побеждавали най-силно.

„Съжалявам, че нямат кандидат, защото да издигнеш непартиен член, не от твоята партия, да го вземеш от първия гарнизон, който срещнеш, само защото е честен и почтен. Това означава, че в БСП няма честен и почтен. В ГЕРБ си имаме много почтени хора и си избираме от тях”, заяви министър-председателят.

„За всяко състезание избираме най-подготвените. В сферата на президентството г-жа Цецка Цачева и вицеадмиралът Пламен Манушев са най-подходящите, убеден съм. Другите ни са по-рейтингови, но не са толкова подготвени за този пост”, поясни той. 

"Вотът е първият тур на президентските избори и ако ГЕРБ загуби - вечерта ще получите моята оставка, защото на първи тур се мерят партиите", казца още премиерът.

Попитан дали Цецка Цачева ще е продължение на политиката на президента Росен Плевнелиев, Борисов посочи, че Плевнелиев е получил отлична оценка от всички западни страни.

„От мен вие лоша дума не сте чули да кажа, освен че се е справял прекрасно. Ние сме членове на ЕС и НАТО, така че тези оценки ни интересуват много. Грешката му е, че правейки се на ястреб, и аз съм му го казвал в очите и публично до голяма степен, влоши отношенията ни с Русия. Сега мисля, че с добронамереността, която имаме, и аз и президента Путин и Медведев успяхме да отрегулираме нещата”, каза той и посочи, че новият президент ще влезе в една спокойна обстановка с всички важни играчи. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама