Областна управа-Разград участва в информационна среща за Иновационната стратегия

13:11, 03 окт 16 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Представители на Областна управа-Разград, бизнес зона „Перистър”, регионални институции, местни власти и бизнеса от региона взеха участие в информационна среща относно изпълнението на целите на Иновационната стратегия за интелигентна специализация 2014-2020 г. Това съобщиха от Областната управа в лудогорския град.

Събитието беше организирано от Министерството на икономиката и Министерството на образованието и науката, с участието на заместник министъра на икономиката Даниела Визиева.

На срещата присъстваха и представители на бизнеса, академични среди, научно-изследователски институти и звена, висши учебни заведения, неправителствени организации, общински администрации и др. от областите в Северен централен район.

Зам. министър Визиева посочи, че ИСИС ще бъде реализирана чрез финансовите инструменти на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“, Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, програмата за научни изследвания и иновации „Хоризонт 2020” и Националния бюджет в рамките на тригодишната бюджетна прогноза, Националния иновационен фонд и Националния фонд за научни изследвания.

На срещата бяха представени предстоящите конкурсни процедури за проектни предложения по тези програми и насоките за интелигентна специализация, идентифицирани в ИСИС. Подчертано беше, че предимство ще бъде дадено на проекти, които попадат в приоритетните тематични области на ИСИС.

Съгласно ИСИС, тематичните области на интелигентна специализация на област Разград са „Индустрия за здравословен живот и био-технологии” и „Нови технологии в креативни и рекреативни индустрии”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама