Магистрати от 6 държави обмениха впечатления с русенската Общинска администрация

13:44, 03 окт 16 25 227 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес, в Заседателна зала на Община Русе кметът Пламен Стоилов се срещна със съдии от 6 държави, които са в Русе по Програма за обмен на съдии от Европейския съюз. Информация за срещата съобщават от кабинета на градоначалника. 

Сред представителите на Общината са били още Соня Станчева, директор Дирекция „Правни дейности“ и Асен Станчев, началник Отдел „Правно-нормативно обслужване“. 

Кметът Стоилов е заявил, че е щастлив да се срещне с магистратите, защото те изпълняват изключително важна роля по отношение на сигурността и стабилността на една държава, нейният авторитет и влияние, след което продължи да отговаря на въпроси. 

Основни теми по време на дискусията са били териториалната цялост на страната и по конкретно Русе като граничен град, местното управление – задължения и правомощия, връзката на местната власт със съдебната система, функциите на Общински съвет – Русе и Областна администрация, както и събирането на местните данъци и такси, битови проблеми и решения.

Целта на обмена е съдиите да се запознаят с функционирането на българската съдебна система и по-специално нейната работа, както и обмяната на опит. От срещата стана ясно, че те се интересуват от злободневните проблеми и действия, които са важни за съдебната система и как българската съдебна система подхожда към тях. 

Шестимата магистрати са в Русе от 26 септември и ще останат до 7-ми октомври. Те пристигат от страни като Австрия, Финландия, Германия, Испания, Унгария и съдия в Районен съд – Лоди. Това са Петер Марчини – съдия в Търговски съд – Виена, Австрия, Хелена Кесели – съдия в Районен съд – Иматра, Финландия, Джанфранко Кришионе – съдия в Районен съд – Лоди, Ева-Мария Щанйбергер – съдия в Окръжен съд – Мюнхен, Германия, Мануел Кастро Калво – съдия в Административен съд – Витория, Испания и Рита Гюрко – съдия в Районен съд – Золнок, Унгария.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама