Откриха учебната година в Центъра за подкрепа на личностно развитие- ОДК Шумен

14:11, 03 окт 16 / Култура 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За 26-ти път откриха учебната година в Центъра за подкрепа на личностно развитие- ОДК Шумен. Тържеството започна с химна на страната и издигането на националния флаг.



Пред събралите се деца, родители и учители, песни изпълниха хор „Борда песен” с диригент Деница Узунова и хор-майстор Йорданка Илиева.



През годината хористите завоюваха наградата на Шумен в раздел „Музика” и „Музикант на годината” в София. През месец юни участваха в 13-ти Международен хоров фестивал „Маестро Захари Медникаров”, събраха най- много точки от всички български хорове, за което журито ги удостои с наградата Лауреат- Първа степен.



Гостите на откриването се насладиха и на ръченицата, изпълнена от малчуганите от Детски танцов ансамбъл „Веселяче”, с художествен ръководител Боряна Колева.

Директорът на Центъра за подкрепа на личностно развитие г-жа Павлинка Марева, поздрави събралите се деца и техни родители, като не пропусна да представи педагогическия състав за новата учебна година.



„Много съм щастлива, че съм заедно с вас в този наистина прекрасен ден. При нас ще обогатите своите познания и ще се развиете като достойни личности и граждани на България. Тук при нас вие ще пеете, ще танцувате, ще рисувате, ще правите дърворезби, компютърни рисунки, ще играете театър, ще моделирате самолети и много други неща. Вие ще се чувствате щастливи, когато се занимавате с това, което ви е на сърцето и душата, това което ви прави истински весели, радостни и щастливи, в свободното ви от учене време”, заяви Павлинка Марева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама