Над 300 ученици от Шумен участваха в традиционния крос „Златна есен”

14:28, 03 окт 16 / Спорт 25 745 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 320 ученици от Шумен се включиха в 49 издание на традиционния крос „Златна есен”. Състезанието сложи началото на 47 учебна година в Ученическа спортна школа „Хан Крум”, която от август е вече е Център за подкрепа на личностно развитие.

Кросът е най-дълголетната спортна проява в града, която се провежда без прекъсване от 1969 година.

Участниците в тазгодишния крос бяха разпределени в четири възрастови групи. Момичетата и момчетата в тях бягаха на различни дистанции.

Разстоянието от 250 метра пробяха учениците от трети и четвърти клас. Момичетат и момчета от пети и шести премериха сили на 500 метра. Състезателите от девети до 12 клас бягаха 1000 метра – мимичета и 1500 метра – момчета.

Класиралите се до шесто място получиха фланелки, а първите трима във всяка възрастова група бяха отличени с медали и грамоти.

Катерина Николаев от СУ „Йоан Екзарх Български“ и Славян Евлогиев от НУ „Илия Блъсков“ станаха първенци при най-малките.

Вивиан Николаева от СУ „Сава Доброплодни“ и  Николай Борисов от СУ „Панайот Волов“ грабнаха златните медали при участниците от пети и шести клас.

Никол Димитрова от ІІІ ОУ „Димитър Благоев” победи при момичетата седми-осми клас, а шампион при момчетата стана Мелих Мустафа от СУ „Васил Левски“.

При девойките и юношите шампиони на крос „Златна есен“ за 2016 г. са Десислава Борисова и Трифон Илиев от Професионалната гимназия по икономика.

Наградата за масово участие и тази година спечелиха учениците от СУ „Панайот Волов”. Бяха връчени и купи на най-добре класиралите се първи три отбора.

Отборно първи отново са възпитаниците на СУ „Панайот Волов”, следвани от отборите на ПГИ и ПМГ.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама