Деца от три бургаски училища започват да учат китайски

14:31, 03 окт 16 25 228 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обучението по китайски език започва активно в три бургаски училища от тази седмица. Близо 500 деца от ПМГ "Акад. Никола Обрешков", СОУ "Св. св. Кирил и Методий" и Търговската гимназия се включват в програмата. Записването в нея става по желание на децата и техните родители.

Часовете по китайски език ще водят двете млади преподавателки Дзън и Ян, които пристигнаха в Бургас и се запознаха с обстановката в трите учебни заведения. Преди да влязат в класните стаи те се срещнаха със зам.-кмета на Бургас Йорданка Ананиева и директорите на трите училища, където ще се изучава китайски език.

„Вие сте чакани гости в нашия град, към езика има голям интерес от страна на децата и вярвам, че скоро това обучение ще даде много добри резултати“, каза по време на срещата Йорданка Ананиева.

Двете учителки идват с амбицията да предадат на децата добри знания - както за езика, така и за културното богатство на своята страна. Община Бургас осигурява за преподавателките жилища и условия за работа. 

Идеята за часовете по китайски език в бургаските училища се роди след споразумението за жп линията, по която се доставят стоки от Китай през Бургас към цяла Европа.

Община Бургас предвижда да кандидатства с проект по китайски програма за обзавеждането на училищен смарт кабинет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама