В Дома за стари хора в Разград отбелязаха Международния ден на възрастните

14:38, 03 окт 16 25 653 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С празнична програма бе отбелязан Международният ден на възрастните хора в Дома за стари хора в Разград. Гостите, уважили празника бяха посрещнати от колектива и потребителите на Дома по стар български обичай -  с питка с мед и сол. Сред гостите на тържеството бяха кметът на общината д-р Валентин Василев, зам.-областният управител Виолета Тодорова, представители на социални институции, приятели на Дома.

Д-р Василев поздрави потребителите и екипа, който се грижи за тях с празника. „Благодаря Ви за всичко, което сте направили през младостта си и искрено се надявам, че тук се чувствате добре. Искам да не забравяте, че има хора, които мислят за вас.“, каза в приветственото си слово д-р Василев. Той зарадва потребителите на социалното заведение, като подари от името на общината съдомиялна машина, която да улесни ежедневните задължения на домуващите.

Пожелания към възрастните хора за здраве, енергия и много радостни емоции отправи и зам.-областният управител Виолета Тодорова. Тя благодари на ръководството на социалната институция за грижите, които ежедневно полага, за да осигури достойни старини на всички възрастни хора, настанени в Дома за стари хора. Зам. областният управител връчи поздравителен адрес от името на Областния управител Манол Кившанов и голяма торта. В него Кившанов изразява своето уважение и дълбоко преклонение пред мъдростта и опита на възрастните хора, пред техния достоен живот и желанието да поддържат традициите живи.

И тази година празничната програма беше разнообразна, наситена с много песни и танци. Тя донесе много усмивки, много любов, топлина и празнично настроение в Дома за стари хора, и заслужи бурните аплодисменти на своята публика. Със свои изпълнения в програмата се включиха деца от Детска танцова школа „Хорце“ и момичета и момчета от Центъра за настаняване от семеен тип, с директор Клавдия Георгиева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама