Наваксват с пропуските при реализацията на програмата за саниране в Сливен

14:41, 03 окт 16 25 608 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 „Надявам се до края на годината да приключат всички процедури и да обявим избор на изпълнител за саниране на първите блокове в Сливен по програмата за енергийна ефективност“, обяви кметът Стефан Радев.  Той посочи, че от встъпването в длъжност на общинското ръководство няма нито ден пропуснат относно процедурите, които трябва да бъдат изпълнени.

 "Заварихме процедура за избор на изпълнители за енергийно обследване и изготвяне на паспорти, по която от няколко месеца бяха събрани един куп оферти и стояха неотворени. Стояха в пликове на едно бюро! От месец  ноември сме задвижили процедурата в порядък, в който няма нито ден забавяне. За съжаление, тези няколко месеца загуба много трудно се наваксват, каквато организация и натоварване да се направи. Обемът на работата е изключително голям. Служителите бяха много натоварени през лятото, за да обработват непрекъснато информацията, да връщат веднага, ако има забележки, които да се отстраняват", коментира кметът.

 „Документите на първите 17 блока са готови с обследването по енергийна ефективност и имат изготвени енергийни паспорти“, добави зам.-кметът по строителството Стефан Кондузов. Документите вече са изпратени в Българската банка за развитие, Агенцията за енергийна ефективност и МРРБ. В края на септември са внесени документите на следващите 19 блока, а след това и на останалите. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама