Осъдиха условно младеж за грабеж на мобилен телефон

14:42, 03 окт 16 25 250 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Условно наказание наложи Варненският районен съд на 19-годишен младеж за извършен от него грабеж. С. Тошков се призна за виновен в това, че на 11 февруари тази година в централната част на Варна, по бул. „Владислав Варненчик“, като употребил сила, отнел мобилен телефон от преминаваща жена. Грабежът е извършен през деня, в ранния следобед, на тротоара край жилищни блокове. Младежът забелязал, че жената се движи в обратна на неговата посока, като държи в ръка апарата си и разглежда дисплея му. Той се върнал обратно към нея, в гръб дръпнал телефона от ръката й, при което апаратът паднал на тротоара. Подсъдимият блъснал пострадалата на земята, взел падналия мобилен телефон и побегнал.

Непосредствено след грабежа той продал чуждия телефон в павилион за мобилни апарати и аксесоари на пазара срещу 50 лева. За по-малко от два месеца апаратът сменил няколко собственици, след което бил оставен в заложна къща. 

Тошков има предходна съдимост, също за извършен грабеж, но настоящото деяние се явява извършено преди влизане на присъдата в сила, уточниха от пресслужбата на съда Имуществените щети към момента са възстановени на пострадалата. След постигнато в съдебна зала споразумение младежът беше осъден на 2 години лишаване от свобода, чието изпълнение бе отложено с изпитателен срок от 3 години.

През изпитателния срок подсъдимият трябва да изтърпи и пробационна мярка по Програма за формиране на умения за поведение на трудовия пазар за срок от шест месеца. Съдебният акт е окончателен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама