Осъдиха ефективно рецидивист, оказал съпротива при арест

15:01, 03 окт 16 25 518 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На десет месеца лишаване от свобода при строг режим е осъден 49-годишен рецидивист, за извършено хулиганство и унищожаване на чужда собственост, след внесен обвинителен акт и постигнато в съдебно заседание споразумение с Районна прокуратура – Велико Търново. 

Митко С. се призна за виновен и е осъден за това, че на 24.05.2015 г. в с.Иванча, общ.Полски Тръмбеш,  противозаконно унищожил чужди движими вещи – счупил градинска маса и стол,  с което причинил на собственика вреди в размер на 65.47 лв. – престъпление по чл. 216, ал. 1, пр. 1  от НК. Той е осъден и за това, че по същото време и място,  в условията на  опасен рецидив, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като пред търговски обект отправял обидни думи и изрази, ругал, буйствал и се заканвал на граждани и на полицейски служители, хвърлял столове, счупил маса, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на власт, изпълняващ задължение по опазване на обществения ред -  полицейски служители към РУ на МВР – П. Тръмбеш – престъпление по чл. 325, ал. 4, вр. ал. 2,  вр. ал. 1, вр. чл. 29 от НК.

Обвиняемият е осъждан, като има десет присъди за извършени кражби, противозаконни повреждания, хулиганства, измама, причиняване лека телесна повреда на лице от състава на полицията и др.

На 24.05.2015 г. Митко С. отишъл в магазин в с. Иванча, купил си няколко бири, които изпил. Поискал да си купи шеста бира, но понеже бил видимо пиян, му оказали. Това го разгневило. Излязъл навън, като започнал да удря по масата,  буйствал, викал, ругаел, заканвал се, обиждал и  хвърлял столовете. Отказал да представи документа си за самоличност и не изпълнил разпорежданията на служителите на МВР, които дошли на сигнала за нарушение на обществения ред. Обиждал и  ругаел всички присъстващи граждани и полицейски служители. Счупил пластмасовата маса пред заведението. След като му поставили белезниците, с цел самонараняване, започнал да удря главата си в земята  и в патрулния автомобил, като отказвал да влезе вътре. По пътя към полицейското управление се оплакал от болки в сърцето, заради което бил откаран до ЦСМП гр.П.Тръмбеш, където започнал да симулирал припадъци, паднал от кушетката и опитал се да се самонарани, като ударил главата си в пода на помещението. 

Споразумението има последици навлязла в сила присъда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама