Наказват за лоша хигиена в училища и детски градини в област Търговище

16:30, 03 окт 16 25 460 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
11 акта и 14 предписания издадоха здравните инспектори в Търговище за констатирани несъответствия със здравните изисквания. нарушенията са установени по време на 264 проверки на обекти с обществено предназначение.

        

В детско заведение в община Търговище е констатирано, че помощния персонал не изтупва спалното бельо на децата, а освен това за почистване се използва дезинфекционен разтвор с ниска концентрация. Директорът е получил предупреждение за неупражняване на контрол върху персонала за дейностите, свързани с осигуряване на здравословна жизнена среда на децата.

 

В училище в община Омуртаг също има установена лоша хигиена. Обслужващия персонал не е спазвал режима на почистване и дезинфекция, а в учебно заведение в Попово също са хванати да да почистват с прекалено разреден препарат.

 

Другите три акта са за лошо хигиенно състояние на обществена тоалетна в община Търговище, на водомайстор от община Антоново за некачествено обеззаразяване на водата и наличие на санитарно-показателна микрофлора и за нередовна лична здравна документация в заведение за хранене и развлечение от община Омуртаг.

 

Голяма част от издадените предписания също касаят  детски градини и училища, където е констатирано, че не работят тоалетните казанчета, няма подвижни душове и трябва спешен ремонт. Предупреждение са получили още технически ръководители и ръководители на експлоатационни райони за осъществяване на контрол върху качеството на питейната вода от централно водоснабдяване и осигуряване на качествена питейна вода в общините Търговище, Омуртаг и Антоново.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама