От фирмата, вмирисала града, се извиняват на сливналии

17:20, 03 окт 16 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С открито писмо до медиите в Сливен и до всички жители на града излезе управителят на фирма „Искра-Земя“ ЕООД  МюстахибДормуш, по повод неприятана миризма, която вече четири дни се разнася из града.

В писмото се казва:

Уважаеми жители на град Сливен,

Поднасяме своите най-искрени извинения за неудобството и притеснението, което създадохме около дейностите на територията на наш терен в Сливен. В края на миналата седмица, в продължение на три дни, фирмата извърши наторяване на новосъздаваща се черешова градина с оборски тор, миризмата от който се усети в целия град. Дейностите приключиха на 2 октомври, но в момента се извършва изораване и засипване с почва, което ще приключи до два-три дни, след което миризмите няма да се усещат. Половината от площите вече са обработени.

Отново изразяваме съжаление на създаденото неудобство! Информираме всички граждани, че наторяването се извършва съгласно строгите правила на Европейската нитратна директива за ограничаване и предотвратяване на замърсяването с нитрати от земеделските източници. В момента всички държави от Европейския съюз наторяват с оборска тор, като крайният срок за това е 30 ноември.

Не само в Европа, но и страните от целия свят се стремят към ограничаване на изкуственото наторяване с основна цел производство на екологична продукция.

С уважение:

Фирма „Искра-Земя“ ЕООД

МюстахибДормуш– управител

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама