Плевнелиев ще апелира кандидат-президентите да се ангажират с ясни решения

18:24, 03 окт 16 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Президентът Росен Плевнелиев ще направи обръщение в петък за началото на предизборната кампания. Той ще апелира към всички кандидат-президенти да се ангажират с ясни решения, да посочат и проблемите за държавата, обществото, Европа и света. Това заяви Плевнелиев във Велико Търново.

„Ще апелирам към всички кандидат-президенти, независимо от техните имена, да се ангажират с ясни решения. Да посочат проблемите за обществото, за държавата, за Европа и по света. Да бъдат честни към народа и да кажат те какво точно смятат да свършат. Моят съвет към кандидат-президентите, който ще бъде, поемете ясни ангажименти, но внимавайте какво обещавате, защото не случайно доверието на народа днес е толкова ниско, то е плод преди всичко на много дадени и неизпълнени обещания“, каза той.

Според него е твърде рано да се дава оценка на неговия мандат. Той припомни, че е надградил инициативите на своите предшественици, а не ги е спирал.

"Не казах нито една лоша дума срещу друг български президент, не защото не мога или защото нямам аргументи, а защото не искам", отбеляза Плевнелиев.

По темата с двете ни канидатури за генерален секретар на ООН – тази на Кристалина Георгиева и оттегленото доверие от Ирина Бокова той коментира, че няма да допусне като държавен глава интригата две големи българки да се сблъскат на международната сцена. И допълни: „Нека се държим като европейци“.

По-рано днес президентът се включи и в инициативата на Европейската комисия „Граждански диалог“ в Габрово. Там той заяви, че образованието е ключът към решаването на проблемите у нас и в Европа.

„Днес бъдещето на България и Европа не се решава на бойното поле, а в училищните стаи, и там е решението на проблемите. Бъдещето на България не зависи от това кои са нашите опоненти и с кого ще водим хибридни, пропагандни и всякакви други войни. Бъдещето ни зависи от това кои сме и какво искаме и доколко сме амбициозни да го създадем сами, а не само да следваме готови решения“, каза Плевнелиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама