На втори тур ще се сблъскат проевропейският и левият електорат, според Методи Андреев

19:18, 03 окт 16 / Политика 25 275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На втория тур на президентските избори ще се сблъскат два по-различни електората – проевропейският и пронатовският, и носталгичният, традиционно ляв електорат. Това каза депутатът от ГЕРБ Методи Андреев в ефира на бТВ.

Според него е много важно всеки кандидат да провери своята идентичност, защото това ще бъде итинският сблъсък. Идентичността може да бъде измерена по въпросите, на които кандидатът не желае да даде отговор, допълни той.

Андреев посочи примерни въпроси като какво е отношението на всеки кандидат към незаконната анексия на Крим, какво е отношението му към санкциите на Европейския съюз и САЩ спрямо Русия. Той предложи кандидатите за поста на държавен глава да бъдат попитани и как виждат енергийната ни независиност – дали трябва да се строи АЕЦ „Белене“, или не, както и да се изучава ли комунизмът в учебниците по история.

Когато всеки един кандидат даде или не даде отговор на тези въпроси, той ще добие своята идентичност и съответните електорални сегменти ще се активират, обясни Андреев.

По неговите думи в номинацията на Цецка Цачева за кандидат-президент има опит да се създаде една институционална приемственост, тъй като президентът, премиерът и председателят на Народното събрание са най-информираните хора в държавата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама