Световното по ушу в Бургас приключи, две момичета най-добри от българите (снимки)

19:48, 03 окт 16 / Спорт 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Световното първенство по ушу за младежи, което се проведе в бургаската зала „Младост“, приключи с пищна церемония. На нея символично бе предадено знамето на следващата страна домакин – Бразилия. Именно състав от южноамериканската страна показа демонстрации на различи стилове на бойното изкуство за финал.

Състезатели от 47 държави се включиха в първенството. Очаквано, най-много медали завоюваха представителите на Китай, и то без да се включват Хонконг и Макао, които макар че са част от Китай, се представиха с отделни отбори. От европейските тимове добри впечатления оставиха Русия и Беларус.

От българския национален отбор най-добре се представиха две момичета. Ива Денева получи най-високата оценка за нашия отбор – 8.40 измежду 16 състезатели. Тя се класира на 8-мо място в дисциплината нанцюан (южен юмрук). Същата позиция в крайното класиране с оценка 6.79 зае и Деница Колева в дисциплината дзиеншу (меч). Тя е дъщеря на световния шампион по ушу и президент на Българската федерация в този спорт - Стефан Колев, който бе основната движеща сила световното да се проведе в Бургас. Двете момичета получиха официални грамоти за постиженията си.

Добрата организация на първенството бе оценена високо и така през 2017 година Бургас ще бъде домакин и на 3-ото Световно първенство по тай чи, което е и най-практикуваният стил на ушу.

Бойните страсти в зала „Младост“ не приключват - от 7-ми до 9-ти октомври там ще се проведе 24-ото Световно първенство по шотокан карате-до и 9-ата Световна Кохай купа. Очакват се да пристигнат над хиляда състезатели от 45 държави на 4 континента.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама