Образователните органи се самосезираха след скандален ученически клип с насилие в Пловдив

19:59, 03 окт 16 25 179 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Регионалното управление по образование в Пловдив се самосезира за скандален клип, разпространен в социалните мрежи, в който ученици извършват насилие срещу техен връстник.

Изпратени са писма до МВР, Държавната агенция за закрила на детето, Агенцията за социално подпомагане, с които ги уведомяваме за случая, съобщи в Министерството на образованието и науката (МОН) началникът на РУО – Пловдив, Иванка Киркова, цитирана от Дарик радио-Пловдив. Тя е изискала и доклади от директорите на училищата, където се обучават насилниците, за фактите и обстоятелствата около случая.

Разследващите трябва да установят мястото и времето на заснемане на видеото, дали това се е случило по време на учебни занятия и да разпитат участниците в случая. Тъй като момчетата са непълнолетни, с тях ще се занимава и Детска педагогическа стая.

След като проверките приключат, от Управлението по образование се ангажираха да бъдат приложени най-строгите наказания за насилниците от видеото, каза още Киркова.

В доклада до МОН се уточнява, че вече са проведени разговори с родителите на един от участниците в клипа. На другия от тях родителите са в чужбина и предстои да бъдат уведомени за случилото се.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама