Започва делото срещу бившата кметица на район "Централен" в Пловдив Райна Петрова

06:36, 04 окт 16 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивският окръжен съд ще заседава днес по делото на бившата кметица от ГЕРБ в район „Централен“ Райна Петрова и Надежда Минчева. Срещу Петрова са повдигнати две обвинения, извършени във връзка с доставката на хранителни продукти в детските градини. Обвинението е, че самата тя е определила избора на изпълнител на договорите по ЗОП  вместо възложителите, с цел получаване на парични средства общо за 2012 г. и 2013 г. в  размер на 44 855,03 лв.

Второто обвинение е за това, че през месец юни 2013 г. е приела дар, който не й се следва – подаръчен ваучер за пътуване в Тайланд на стойност 9 780 лв. от Надежда Минчева, за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностно лице относно провеждане на процедура по възлагане на обществена поръчка на стойност 376 000 лв. за избор на изпълнител за доставка на хранителни продукти на детските ясли и детските кухни на територията на Район „Централен” при Община Пловдив.

Райна Петрова е лансирала една и съща фирма – "Надежда 2000" ЕООД, за доставка на хранителни продукти по детските градини, ясли и кухни, които са били на високи цени, но с ниско качество. Надежда Минчева е обвинена за това, че през месец юни 2013 г. е дала дар – подаръчен ваучер за Тайланд на стойност 9 780 лв. на Райна Петрова.

Това е първо съдебно заседание. Делото е насрочено за разглеждане по реда на глава ХХVІІ от НПК „Съкратено съдебно следствие” и за заседанието са призовани само подсъдимите и техните защитници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама