„Зорница“ от Ценово с участие на фестивала „Листопад на спомените“

07:07, 04 окт 16 25 269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С аплодисменти бяха изпратени изпълненията на Смесената фолклорна група „Зорница“ на Двадесет и първия песен фестивал „Листопад на спомените“, който се провежда по традиция във Варна, съобщават от община Ценово.

Самодейците при НЧ „Христо Ботев“ са изпълнили две от авторските песни. В „Песен за Хаджийската чешма“ и „Песен за Бог баир“ са преплетени местни фолклорни мотиви и именно това се приема изключително добре от публиката.

Автор на текстовете е местната поетеса Пенка Ангелова, а музиката е дело на ръководителя на групата Стефан Алексиев. Трио певци от групата е изпълнило песента „Наспа ли се либе ле?“. Освен признанието на публиката, групата е получила грамота за участие с призово място и покана за участия в народни събори.

„Повече от сто групи от цялата страна се изявиха на сцената в Двореца на спорта. „Зорница“ участва за първа година в „Листопад на спомените“, но се представихме на изключително добро ниво“, уточни Стефан Алексиев.

Във Варна изпълнителите от „Зорница“ имаха непредвидена среща с изключително емоционално преживяване. Те се запознаха с участници във фестивала от село Ценово, Старозагорска област. Между самодейците от двете едноименни села веднага пламнаха искрите на приятелство, покани и обещания за взаимно гостуване.

Преди да се качат на сцената на „Листопад на спомените“ изпълнителите от „Зорница“ се заредиха емоционално с посещение на старите български столици – Плиска, Преслав и Мадарския конник.

Веднага след поредното си успешно участие ценовчани започнаха активна подготовка за юбилейния си концерт по повод основаването на групата, съобщават още от общината.

Идеята е в програмата на концерта да бъдат включени само авторски изпълнения. По време на честването ще се прожектира и филма за „Зорница“, който ще се превърне в своеобразна визитна картичка на община Ценово.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама