ЦУТНТ в Разград отново отвори врати за всички деца, желаещи да развиват своите заложби и умения

07:35, 04 окт 16 25 531 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Център за подкрепа за личностно развитие - Център за ученическо техническо и научно творчество в Разград отново отвори врати за всички деца и ученици, желаещи да развиват своите заложби и умения, да обогатяват своите познания, да откриват нови приятели. Тържеството по случай откриването се състоя в сградата на Центъра. На празника присъстваха ученици, родители, преподаватели и приятели от образователни и културни институции. Сред гостите на тържеството бяха председателят на Общинския съвет Надежда Радославова и Красимир Попов - родственик на Станка Николица и Григор Попов.

От името на кмета д-р Валентин Василев и от свое име Радославова поздрави всички преподаватели в центъра за това, че осигуряват възможност на талантливите децата в Разград да оползотворяват свободното си време със смислени неща. Тя пожела на всички успешна нова учебна година, изпълнена с вълнения и чудеса.

Директорът на ЦУТНТ Цветанка Русева представи двете нови инициативи, с които започва учебната си година Центърът.  

Първата е официалното обявяване на петото издание на Националния ученически журналистически конкурс „Григор Попов“. Основната му тема и тази година е „Светът под лупа“(теми по избор). В конкурса могат да участват ученици от V до XII клас в две възрастови групи. Основните раздели, в които могат да се представят участниците, са публицистични материали за вестник, ученически вестници и радиожурналистика. Срокът за предаване на творбите е до 31 януари.

Другата инициатива на ЦУТНТ е присъединяване към кампанията за възстановяване на надгробната паметна плоча на първата българска поетеса Станка Николица Спасо-Еленина и на сина й Григор Попов - виден общественик и журналист. Кампанията е отдавна факт в града, но за първи път към нея се присъединяват образователни институции, каза Русева. Средства за това се събират от благотворителен базар от творби на внучката на Попов Теменуга Иванова и на деца от центъра.

Директорът на ЦУТНТ Цветанка Русева уточни, че записването на учениците в извънкласните форми на обучение продължава до края на седмицата. Обхватът на ЦУТНТ е 450 ученици, за които се грижат пет щатни преподаватели и седем лектори. Към момента сформираните групи са 32 в 10 клуба и пет школи. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама