Парад на ветрилата слага край на „Тол Шипс 2016“

08:59, 04 окт 16 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Флотилията на Черноморската регата „Тол Шипс 2016“ днес се сбогува с Варна и България с Парад на ветрилата – най-зрелищната част от гостуването й във всеки пристанищен град. Той ще започне в 13 ч. във Варненския залив и ще може да се наблюдава от Морската градина и градските плажове.

Два часа по-рано корабите ще започнат да отплават от пристанище Варна. По традиция ще ги изпратят десетки яхти, катери, лодки. Сред щастливците, които ще могат отблизо да наблюдават танца на ветроходите, са 10 участници в томболата на яхтклуб „Кап. Георги Георгиев – Порт Варна“. Те са попълнили с печати на гостуващите кораби специалния каталог, средствата от чиято продажба отиват за развитие на детското ветроходство, затова ще могат безплатно да се качат на лодка, която ще обикаля флотилията, демонстрираща цялата си ветрилна площ.

Парадът на ветрилата е и последната възможност за фотографите – професионалисти и любители, да запечатат красотата и величието на движените от вятъра кораби и да се включат във фотоконкурса на домакина на регатата „Пристанище Варна“ ЕАД. На адрес:www.port-varna.bg/tallships вече са изпратени повече от 50 фотографии от 20 кандидати за наградния фонд от 2800 лв. Крайният срок за изпращане е 16 октомври.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама