Пепа Чиликова към ученици: Знанието е Вашата сила!

09:32, 04 окт 16 25 414 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заместник-кметът по хуманитарни дейности Пепа Чиликова се срещна с ученици от ПГЕЕ „Мария Кюри” – Сливен. В качеството си и на председател на Общински съвет по наркотични вещества тя приветства възпитаниците на сливенската гимназия  и им пожела успешна нова учебна 2016/2017 година.

„Благодаря Ви за това, че винаги откликвате на нашите инициативи, свързани с превантивната дейност на Общински съвет за наркотични вещества. Знанието е Вашата сила. Продължавайте да търсите знанието и да сте неуморни в това, защото колкото знаете и можете, толкова ставате по-силни. Не забравяйте, че животът е прекрасен и трябва да го живеете с отговорност към своето здраве и към здравето на Вашите приятели”, каза Пепа Чиликова. Тя призова учениците да не забравят, че изборът, който биха направили, за да избегнат всички рискови фактори, би направил живота им по-добър.  „И ако можете да помогнете на Ваш съученик или приятел, ще Ви помоля никога да не пропускате тази възможност, защото понякога това е най-важното и най-важният момент, който ще им помогне за едно по-светло бъдеще, а не да попадат там, където не трябва”, посочи Чиликова.

 Заместник-кметът връчи на учениците книжка, в която е отправено послание за успешна учебна година, да събират знания и мъдрост, да избират добри приятели и смислени занимания. Акцентът в нея е съветът да живеят здравословно – без алкохол, без цигари и без наркотици. 

Събитието се организира от Общински съвет по наркотични вещества - Сливен и Превантивно-информационен център. На него присъстваха Таня Павлова, секретар на Общински съвет по наркотични вещества и Ваня Йовчева, преподавател в ПГЕЕ "Мария Кюри".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама