Организират Празник на плодородието за трета поредна година в Русе

10:24, 04 окт 16 25 223 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 8 октомври, събота, за трета поредна година на площада на Централен Общински пазар в Русе ще се проведе Празник на плодородието, съобщават от пресцентъра на общината. Събитието под мотото „Биологично автентичен дух в биологично здраво тяло“ се организира от „Общински пазари“– Русе.

Произведенията от труда си ще представят изложители на биологично здрава храна от цяла България – месни деликатеси от Бачково; краве и овче сирене, мляко, кашкавал от Угърчин; зърнени храни и продукти; плодове от Русенска област;

ядки от Бяла; сладкарски изделия; цялата палитра от храни, представяни от Българска асоциация Биопродукти; биомагазини и още много ръчни кулинарни изкушения, приготвени с професионалната и качествена грижа на биопроизводители, чиято мисия е здравословното хранене.

Ще има обособена Арт зона, в която ще бъдат представени ръчно ляти свещи, бижута, стъклописи, сувенири, ножарски шедьоври възраждащи автентичния български дух. Празничната програма включва изпълнения на Народно читалище „Отец Паисий“ – с. Мечка, Вокална група „Слънце“, Тамбурашки оркестър, Детска танцова формация на Пенка Филипова, Гимназията по туризъм „И. Павлов“.

Организаторите приветстват и приканват всички желаещи да се докоснат до „Царицата на плодородието“ в събота: „Духът e здрав, когато душата и тялото са в едно – здраво хранени и отгледани, окичени със символите на българското чрез истинската българска храна, плод на земята!“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама