Зам.-кметът на Тервел Диана Илиева е номиринара за "Будител 2016"

10:38, 04 окт 16 25 674 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заместник-кметът Диана Илиева е номинирана за наградата на радио FM+ "Будител на годината 2016". Дълго и трудно авторитетното ни жури избираше измежду всички предложени кандидатури, за да отсее накрая единадесет финалисти, съобщават организаторите.

Сред финалистите е и зам.-кметът на Тервел Диана Илиева, определена като Будител "огнище". Ето и аргументацията за номивацията й:

Диана е заместник кмет в община Тервел. Причината, поради която я номинираме, не е нейният статут, а нейната човещина. Хора като Диана не са видими за медиите и рядко стигат до публичност и признание.

Още преди 12 години Диана започва да мисли за децата и младежите в общината, и да създава програми, които ги обединяват. Населението в областта етнически е съставено от българи, турци и роми. В тази среда Диана вижда възможност, а не противопоставяне. Младите хора често са разделяни поради политически интереси и това е причинявало агресия. Диана решава да създаде общински програми, които да обединят младежите в творчество, фолклор, познания по историята на техния добруджански край. Присъединява учители, които да отдадат сърцето и душата си за тяхното израстване и политане. 

Днес тези деца не мислят за различията, а за своето културно богатство и талант. Младежите стъпват на сцените в различни краища на България, печелят непрекъснато награди, стигат неколкократно до Брюксел и се гордеят с постиженията си. Будителството Диана свързва не с учебниците, а с отношението, което възпитаваме у младите хора към стойностните неща в живота."

Можете да подкрепите Диана Илиева като дадете своя глас в кампанията "Будител на годината 2016" ето тук след попълване на формата за регистрация. Може да се гласува за повече от един от номинираните.Може да се гласува не  повече от веднъж на ден от една и съща електронна поща и IP.  Може да се гласува през всеки един от дните на кампанията, до 24 часа на 31.10.2016г. Изборът на слушателите на Радио FM+ за "Будител на годината 2016" ще се обяви на 1.11.2016г. в литературен клуб "Перото"..

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама