До 22 октомври се приемат заявления за гласуване в подвижна избирателна секция в Търговище

10:56, 04 окт 16 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Избиратели с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят правото си вот в определените изборни помещения, могат да подадат заявление до кмета на община Търговище д-р Дарин Димитров, че искат да гласуват в подвижна секция, информираха от пресцентъра на местната администрация.

Заявлението е по образец и е публикувано на сайта на Община Търговище. То трябва да бъде подадено до 22 октомври. Задължително трябва да е подписано саморъчно от съответния избирател. Може да бъде подадено чрез писмо, факс или от упълномощено лице в Центъра за административно обслужване. Допуска се да бъде сканирано и изпратено на електронната поща на местната администрация: [email protected]

В заявлението се посочват трите имена на избирателя, ЕГН, данните от документа за самоличност, постоянен или настоящ адрес и се прилага копие от документа, издаден от ТЕЛК/НЕЛК. Трябва да се посочи и телефон за връзка.

Подвижна секционна избирателна комисия се назначава при наличие на не по-малко от 10 избиратели, заявили желание да гласуват чрез мобилна урна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама