Отстраниха защитник в процеса срещу бившата кметица Райна Петрова, бил съдия по делото

13:19, 04 окт 16 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пореден прецедент в Пловдив беляза делото срещу бившата кметица от ГЕРБ в район „Централен“ Райна Петрова и Надежда Минчева. Защитникът на Минчева адвокат Кирил Николов е бил съдия в процеса близо 3 месеца. След това се оттегля и започва кариера като адвокат. Според съдебния състав той няма право да бъде защитник.  Самият Оръжен прокурор на Пловдив Румен Попов като представител на обвинението поиска отстраняването.

Срещу Петрова са повдигнати две обвинения, извършени във връзка с доставката на хранителни продукти в детските градини. Обвинението е, че тя е определила изпълнителя на договорите по ЗОП  вместо възложителите, с цел получаване на парични средства общо за 2012 г. и 2013 г. в  размер на 44 855,03 лв. Припомняме, че според обвинението Райна Петрова е лансирала една и съща фирма – "Надежда 2000" ЕООД, за доставка на хранителни продукти по детските градини, ясли и кухни, които са били на високи цени, но с ниско качество. Общата стойност на поръчката е 376 000 лв.



Управителят на фирмата Надежда Минчева пък е обвинена за това, че през месец юни 2013 г. е дала дар – подаръчен ваучер за Тайланд на стойност 9 780 лв. на Райна Петрова.

"Делото е насрочено за разглеждане по реда на  „Съкратено съдебно следствие” и за заседанието са призовани само подсъдимите и техните защитници. Това е решение на съда, с което ние не сме съгласни. Искаме да се разпитат всички свидетели", каза адвокатът на Райна Петрова Красимир Елдъров.

На следващи съдебни заседания предстои да бъдат изслушани ощо 60 свидетели.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама