По искане на Лозан Панов, ВСС намали заплатата на съдия Петя Крънчева

13:33, 04 окт 16 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съдийската колегия на ВСС взе решение да накаже с намаление на 15% от заплатата на съдия Петя Крънчева. Тя е бивш заместник-председател на Софийския градски съд. Решението беше взето с 8 на 5 гласа.

Предложението за образуване на дисциплинарно производство срещу Крънчева бе на председателя на ВКС Лозан Панов. Поради това той не участва в гласуването. Причината е докладът от проверката в СГС в началото на 2015 г., извършена от ВСС. При проверката се установи, че Крънчева е подала невярна информация във ВСС за разпределените й дела.Тя беше част от ръководството на съда, което подаде оставка след направения доклад, който установи множество системни нарушения.

Според доклада към датата 9 февруари 2015 г. Крънчева е била на 0% натовареност, независимо от решението на съвета от първата половина на 2014 г. заместник-председателите да са на 40%. На 10 февруари Крънчева вече има 40% натвареност. правка в деловодната система на СГС сред наказателните дела с номера от 539 до 549 стана ясно, че няма второинстанционни, които да са били разпределени на Крънчева. Всъщност на нея не са били разпределяни никакви въззивни дела от началото на 2015 г. до 10 февруари с.г.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама