Евакуираха детска градина „Латинка” в Шумен, заради проблем с тавана

14:28, 04 окт 16 25 424 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три групи с деца са евакуирани от детска градина „Латинка” в Шумен, съобщи директорът на градината Яна Жечева. Причината е, че една от покривните конструкции е прогнила и старият каратаван е увиснал. Проблемът е забелязан в понеделник и веднага е подаден сигнал в Общината.

От там посочват, че трябва да се махне окаченият таван и да се направи авариен ремонт. Ремонтът е възложен на ЖСП СТИЛ. Все още не може да се направи точна сметка на средствата, които ще бъдат необходими за целта, защото предстои и по-обстоен оглед, за да се види дали няма и други проблеми.

Ремонтът започва от утре. Очаква се да продължи в рамките на 10 дни, обясни инж. Боян Тодоров, който беше на оглед на място в детската градина.

През това лято е бил направен частичен ремонт на покрива. Той е бил възложен на фирмата РВ ИНЖЕНЕРИНГ, която е имала подписан договор от предишни години с община Шумен за извършване на ремонтни дейности на общински сгради. Тогава, по обясненията на строителите, не е било възможно да се отрие този проблем и да се види гниенето на гредите, защото дървените конструкции са скрити в тавана.

Сградата е на близо 120- 130 години. От 1953 г. функционира като детска градина, а преди това там се е помещавала Първа мъжка гимназия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама