Румънец отива на съд заради опит да подкупи полицай

16:02, 04 окт 16 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжният съд в Плевен уважи искането на Плевенската окръжна прокуратура и наложи постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на румънския гражданин Петре К., съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Той е привлечен в качеството на обвиняем заради опит да подкупи пътен полицай.

От проведените до момента действия по разследването става ясно, че на 30.09.2016г. обвиняемият Петре К. управлявал тежкотоварен автомобил на територията на Реапублика България. В района на ферибота в град Никопол,  полицейски служител на Районното управление подал сигнал със стоп-палка на обвиняемия с проверка.

Първоначално Петре К. не спрял на подадения сигнал и се опитал да избягя. След намесата на полицейските служители, той бил спрян и тестван за употреба на алкохол. Измервателният уред отчел концентрация на алкохол в кръвта, което наложило да му бъде съставен акт за установяване на административно нарушение.

Тогава обвиняемият Петре К. извадил банкнота от пет евро и я подхвърлил на полицейския служител – младши автоконтрольор. Тогава бил незабавно задържан и за инцидента бил уведомен прокурор от Окръжна прокуратура – Плевен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама