Намалиха наказанието на Мария Шарапова, връща се на корта през април 2017

17:11, 04 окт 16 / Свят 25 246 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Спортният арбитражен съд в Лозана взе решение да намали наказанието на Мария Шарапова от 24 на 15 месеца и тъй като то започна да тече със задна дата от януари 2016-а, това означава, че рускинята ще може да се върне на корта през април догодина.

Бившата №1 в света даде положителна допинг проба за употреба на мелдоний по време на участието й в Australian Open 2016, който от 1 януари е в списъка със забранените субстанции. Шарапова обясни, че използва лекарството от 10 години в различни периоди и по лекарско предписание, но не се е информирала за последните промени в антидопинговия правилник.

На 6 юни независим трибунал на ITF постанови 2-годишно наказание за Шарапова заради употреба на допинг, което да започне да тече със задна дата, а освен това анулира всичките й резултати през сезона. Шарапова обжалва пред Спортния арбитражен съд в Лозана и поиска намаляване на наказанието с довода, че в случая липсва „значима вина“.

Адвокатите на Шарапова пледираха за намаляване на наказанието й от две години, като обявиха, че тя е санкционирана прекалено тежко, за да послужи за пример пред останалите спортисти, а не защото в действителност го заслужава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама