Осъдиха условно младежи, грабили телефони от ученици

17:25, 04 окт 16 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненският районен съд даде условни присъди на двама младежи за грабежи на мобилни телефони от ученици. След постигнато в съдебна зала споразумение и признаване на вина те получиха различни наказания. 25-годишният С. Ангелов, който в периода 22 март – 13 април 2014 г. след употреба на сила и заплаха спрямо малолетни и непълнолетни тийнейджъри е отнел общо 4 мобилни апарата, беше осъден на 2 години и 4 месеца лишаване от свобода. Изпълнението на наказанието му беше отложено с изпитателен срок от 4 години. На 18-годишния А. Любенов, който е осъществил в съучастие с Ангелов един от грабежите – на 12 април 2014 г., беше наложено наказание от 6 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок. 

Грабежите са извършени по идентичен начин, на оживени места – в подлези, край заведения за хранене или пешеходни алеи. Пострадалите подрастващи били застигани, заплашвани и принуждавани със сила да дадат мобилните си телефони. Сим-картите са изхвърпяни непосредствено при грабежите, след което телефоните били продавани срещу символични суми в заложни къщи.

Двамата подсъдими са без образование, безработни и неосъждани досега. Причинените щети към момента са възстановени на пострадалите. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама