Пуснаха за по 1000 лв. гаранция двама каналджии в Бургас

18:25, 04 окт 16 25 269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районният съд в Бургас остави без уважение искане на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Ангел Ангелов и определи мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 1000 лв.

Ангелов е привлечен като обвиняем за това, че на 1 октомври 2016 г. по бул. „Тодор Александров“, с цел да набави за себе си имотна облага, противозаконно подпомогнал чужденци да пребивават и преминават в страната в нарушение на закона.

Бургаският районен съд намери, че на настоящия етап от разследването може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, в което е обвинен, но съдът отчита, че събраните по делото до момента доказателства не са достатъчни да обосноват извод, че има реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление. Ангелов е и трудово ангажиран.

Районният съд определи още една мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 1000 лв. на друг обвиняем - Ерол Сюлейманов. Той е привлечен като обвиняем за същото престъпление, за което е обвиняем и Ангелов - каналджийство. Съдът отново отчете трудовата ангажираност на обвиняемия, съдействието на органите на разследването до настоящия момент и мотивира вземането на мярката „Парична гаранция“ с довода, че най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ се взема с цел осигуряване на безпрепятствено провеждане на досъдебното производство, а не може да се превърне в санкция на обвиняемото лице, още по-малко когато не са налице законово изискуемите за това предпоставки.

Определенията на Бургаски районен съд могат да бъдат обжалвани пред Окръжния съд в града в тридневен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама