Кметът определи местата за предизборна агитация в Добрич

19:10, 04 окт 16 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Добрич издаде заповед относно предизборната кампания за президентските избори и информационно-разяснителната кампания за националния референдум. Той определя местата на територията на общината за поставяне на агитационни материали. Определени са 28 рекламни тела (афишарки),  както и две оградни пространства - на ресторант ”Резиденция” и на пожарната.

В заповедта се указва, че агитационните и информационно-разяснителните материали могат да се поставят на сгради, огради и витрини само след разрешение на собственика или управителя на имота.

Предизборната и информационно-разяснителната кампания се откриват на 7 октомври и приключват в 24:00 ч. на 4 ноември.

Извън времето за провеждане на предизборната кампания се забранява поставянето на предизборни агитационни материали. Сигнали за нарушения се подават до кмета.

В срок до седем дни след изборния  ден и деня на референдума, а в случай на провеждане на балотаж - от датата на произвеждането му, партиите, коалициите от партии и инициативните комитети премахват поставените от тях агитационни и информационно-разяснителни материали по повод на вече приключилите избори и референдум.

Кметът определя помещение, което да се предоставя безвъзмездно за провеждане на конкретни обсъждания и други прояви по въпросите на националния референдум по време на информационно-разяснителната кампания. Това е голямата бизнес-зала на I етаж в сградата на общинска администрация. Тя може да се ползва за 1 (един) час в рамките на времето между 15.00 и 18.00 часа при постъпило мотивирано искане на инициативни комитети, партии и коалиции, участници в информационно-разяснителната кампания по предмета на националния референдум. Режимът на ползване на помещението е разрешителен и се прилага след постъпване на мотивирано искане при спазване на принципа на равнопоставеност. Забранява се използването на информационно-разяснителната кампания по предмета на референдума за пряка или скрита форма на предизборна агитация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама