Делото за убийството на Яна в Борисовата градина влезе в Апелативния съд

20:47, 04 окт 16 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Делото за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина, за което обвиняем е Николай Русинов - Чеци, започна отново пред Апелативния съд днес. Делото е пак там, след като през юли Върховният касационен съд отмени решението на долната инстанция, с което Цеци беше признат за виновен, а наказанието му беше променено от дожимотен затвор на 19 години лишаване от свобода. Върховният съд указа делото да се гледа от друг състав на Апелативния съд.

Днес Русинов се оплака, че не е получил материали по делото, които бил поискал по-рано. Подсъдимият поиска също отвод на съдията докладчик Христина Михайлова, защото тя била командирована в САС, а това не било честно.

Чеци обвини съдията в зависимост от административния ръководител на съда, заради статута й на командирована (председателите предлагат кой да бъде преместен). Русинов попита за имената на другите двама съдии от съдебния състав.

След като съдът изслуша исканията на подсъдимия, отказа всичките, а председателят на състава Пламен Дацов обобщи: "Да спрем с този цирк" и съдът даде ход на делото.

Върховните магистрати върнаха делото, като приеха, че не е доказано докрай, че Чеци е извършил престъплението, и че не е изяснена обстановката, в която младото момиче е било убито. Родителите на Яна Кръстева искат от съда доживотна присъда за Чеци.На първа пък инстанция Чеци получи доживотен затвор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама