Пенсионери от Русенско празнуваха в Ценово

07:09, 05 окт 16 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С „Молитва за България“ започна срещата на представители на пенсионерски клубове от Русе, Бяла и Ценово. Празникът, посветен на Международния ден на възрастните хора, продължи повече от четири часа с много приятни изненади и емоции, с песни, музика и танци и добро настроение, съобщават от Община Ценово.

По традиция домакините от Ценово посрещнаха гостите си с китка здравец и питка с шарена сол. Хората от третата възраст от Бяла и Русе посетиха и поседнаха за кратък отдих в парковата зона в центъра на Ценово. Не липсваха и желаещи, които да изпробват уредите за стрийт фитнес по алеите.

Секретарят на общината Мария Найденова разказа историята за изграждането на парка. В сградата на читалището участниците в празника разгледаха експозицията, посветена на фолклорния събор „Ценово пее и танцува“ и се запознаха с богатия културен календар и творческите изяви на самодейните състави.

Внушителната група сведе глави в едноминутно мълчание и поднесе венец и цветя в знак на признателност на Мемориала на загиналите във войните ценовчани. Местният краевед Иван Томов разказа за богатата история на Ценово.

По повод 1 октомври възрастните хора получиха поздравителни адреси от председателя на Общинския съвет  Галина Георгиева, а секретарят на общината Мария Найденова отправи пожелания за здраве и бодър дух от името на кмета на Ценово д-р Петър Петров. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама