Шахматистът Владимир Върбанов/Плевен ХХI/с успешно представяне на Световното за юноши в Русия

08:17, 05 окт 16 / Спорт 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 21 септември до 4 октомври в Ханти-Мансийкс(Русия) се проведе  Световното първенство за юноши и девойки до 14,16 и 18 г. В него много добре се представи състезателят на "Спартак Плевен XXI" Владимир Върбанов, който  представи България при юношите до 14 години.В неговата група взеха участие 75 състезателя. Сред тях Владимир бе  чак на 60-то място по рейтинг.

Плевенското момче обаче доказа,че мястото му не е  назад. Първоначално Влади започна с две загуби от Алберт Томаси(Франция) и фиде-майстора Велимир Ивич(Сърбия).След това обаче постигна първата си победа срещу Лейф Хастад(Англия), последвана от равен с Тилакаратме(Шри Ланка)

.В петия кръг Владимир загуби от Яхав Емануел(Израел).Следващите два кръга той се срещна с двамата  японски състезатели Харуки Изуми и Такума Осака, като постигна съответно победа и загуба.Последваха дне ремита с Егор Балашов(Русия) и Томас Тюбо(Дания) и силен финален завършек на първенството с две победи срещу Александър Чурсин(Русия) и Максим Фомин(Украйна).Така Владимир Върбанов с 4 победи,3 равни и 4 загуби набра 5,5 точки от 11 възможни,което му отреди място в средата на класирането

.Въпреки,че не е сред призьорите класирането на Владимир е много успешно.За него това бе не само първо световно,но и първо международно състезание в кариерата му,а за дебютант на такъв форум постигането на такъв резултат е успех.Добрата му игра се отрази и на рейтинга му,който се покачи с 58 единици.

Владимир Върбанов е един от тримата   състезатели на "Спартак Плевен XXI" ,които представиха Българият тази година на световни и европейски първенства.От тяхното участие България спечели едно шесто място(на Белослава Кръстева от ЕП).И тримата участвуваха с финансовата помощ на община Плевен.

   Междувременно още една радостна вест споходи плевенския клуб след като неговия председател Петьо Маринов бе утвърден за Международен Съдия.Той е първият такъв в шахматната история на град Плевен.

 

 

       

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама