Перата отива на съд заради насилственото залавяне на афганистанците

09:22, 05 окт 16 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура - Малко Търново предаде на съд Петър Низамов - Перата. Той е подсъдим за това, че на 10 април тази година в землището на с. Евренозово, общ. Малко Търново противозаконно е лишил от свобода трима нелегални имигранти от Афганистан.

Низамов е обвинен и за това, че на 12 април същата година, без надлежно разрешително, държал в апартамента си високорискови наркотични вещества– коноп с нетно тегло 1.015 гр.

В началото на 2016 год. Петър Низамов чрез социалната мрежа „Фейсбук” започнал  да организира неформална група лица самоопределяща се като цивилни  отряди  за защита на българските майки и вярата. Низамов взел решение да обикаля  българо – турската граница с негови съмишленици и да залавят бежанци около  границата на българска територия. По време на контактите си Низамов и лицата от „Фейсбук“ обсъждали намерението си за залавяне на бежанци по границата. За целта Низамов се обадил на свой познат – свидетеля Г. М., с когото се познавали от ученическите години да му покаже  границата в района на река Резовска.

Очаква се Районен съд –Малко Търново да определи дата на съдебното заседание.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама